Beskytter mod livmoderhalskræft

HPV-vaccination mindsker risikoen for at få livmoderhalskræft. Vaccinationen er en del af børnevaccinationsprogrammet og tilbydes piger fra 12 – 18 år.

HPV (humant papillomavirus) smitter ved seksuel kontakt. HPV-vaccination beskytter nu mod 9  typer HPV (som er årsag til over 70% af alle tilfælde af livmoderhalskræft), vaccinen beskytter også mod kondylomer. Vaccinationen består af enten 2 eller 3 stik, se plan nedenfor:

Børn 9-14 år

2-dosers program: 0,5 ml i.m., dosis gentages efter 5-13 mdr.

Hvis 2. dosis gives tidligere end 5 mdr. efter 1. dosis, skal der altid gives en 3. dosis.

Voksne og børn ≥ 15 år   (selvbetaling, se under priser)

3-dosers program: 0,5 ml i.m., Dosis gentages efter 2 og 6 mdr. Alle 3 doser bør gives inden for et år.

GRAVIDE  bør ikke vaccineres, men du kan godt blive vaccineret selvom du ammer.

NYT: Gratis HPV vaccination til drenge der er til drenge

I 2018 tilbydes gratis HPV-vaccination til drenge, som er til drenge, som et midlertidigt tilbud i perioden 1. februar til 31. december. Tilbuddet gælder drenge som er fyldt 15 år og endnu ikke er blevet 20 år.

Obs. desværre kan du endnu ikke blive vaccineret via egen læge, men bedes kontakte  AIDS-Fondets Checkpoint-klinik i København

Generelt om HPV, Læs evt. mere her:

Sundhedsstyrelsen     eller      www.stopHPV.dk

Desuden har Kræftens Bekæmpelse lanceret en ny HPV-linje. Man kan ringe på tlf. 8040 1000 og få svar på spørgsmål om HPV-vaccinen.

PS. ønsker du vaccination og ikke er berettiget iht børnevaccinationsprogrammet, skal du være opmærksom på at vi ikke har vaccinen på lager, hvorfor du bedes ringe først og bestille vaccinen. Pris kr. 18oo per stik for Gardasil 9.

(sidst opdateret august 2018)